Over mij

Ik ben opgeleid als onderwijzeres en heb daarna een voortgezette opleiding buitengewoon onderwijs afgewerkt. De voorbije 15 jaar heb ik mij verdiept binnen verschillende takken van het onderwijs, zowel binnen het gewoon als het buitengewoon onderwijs. De bezoeken aan het onderwijssysteem in Finland hebben me enorm geïnspireerd en dagen me verder uit om ook binnen ons onderwijs een manier te vinden om een meer inclusieve weg haalbaar te maken voor alle partijen.

Er is ontzettend veel nood aan een rode draad binnen allerlei begeleidingen die kinderen volgen; aan een communicatiekanaal tussen ouders en school; aan een objectieve, onpartijdige partner bij gesprekken tussen ouders, tussen ouder en school, of met andere instanties.

Verder zie ik mogelijkheid tot verbetering bij een heel aantal aspecten die leerkrachten, scholen en instanties aanbelangen: angst rond het M-decreet ombuigen tot concrete actiepunten; duidelijkheid scheppen over, en oplossingen bieden voor de aanpak van kinderen met specifieke noden; communicatie met ouders vergemakkelijken; een niet vooringenomen, open omgeving creëren om frustraties en angsten te kunnen ventileren, aan te pakken en te groeien in je professionele functie. Ik geloof er sterk in dat UDL ons hierbij op weg kan helpen.

Verder merk ik ook dat ouders en jongeren op zoek zijn naar een begeleiding op maat. Niet altijd ergens in een praktijkruimte zonder link met de reële context van elke dag. Daarom kies ik ervoor om bij gezinnen thuis begeleidingen te laten doorgaan met de mogelijkheid om in mijn praktijk gesprekken te voeren of te reflecteren in een 'neutrale zone'. Dit zorgt ervoor dat ik heel flexiebel kan omgaan met vragen die ik krijg en echt op maat kan werken, zowel met ouders als met kinderen en jongeren.

Dit was mijn motivatie om met dit project, All-in, te starten. Binnen mijn job als gon-begeleidster heb ik steeds gestreden om alle betrokken partijen op eenzelfde lijn te brengen, die hanteerbaar is en goed aanvoelt voor iedereen. De bestaande structuren binnen GOn, vastgelegde uren en het verplicht loslaten vormen daarbij een nadeel. Bij All-in wil ik vanuit mijn ervaring en scholing ouders, kinderen, jongeren en professionelen ondersteunen en begeleiden binnen afspraken die we onderling maken, op maat.

Neem gerust een kijkje verder op de website en bij vragen kan je mij altijd contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dit zowel als ouder, jongere of school/dienstverlening/gemeente/.... Ga naar Contacteer me en laat je gegevens achter, ik neem zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Tot gauw,

An